Wat is de tweezijdige kracht van Hoof Armor?

Hoof-Armor-bewijsHoofArmor werd ontworpen als een alternatief voor hoefijzers om overmatige slijtage aan de hoef te voorkomen. Daarnaast bleek Hoof Armor een anti-bacterieel ingrediënt te bevatten, dat infecties aan de hoef (zoals White Line Disease) kon elimeren. Hoof Armor dringt enigszins in de hoef, maar bereikt niet de bloedbaan. Daarnaast blijft het als een dunne film op de hoef zitten. Het sluit de hoef af voor negatieve invloeden van buitenaf en kan daardoor ook veilig ingezet worden bij bijvoorbeeld drachtige merries.

De kwaliteit van de structuren van de hoef komen van binnenuit (voeding, beweging (en dus ook huisvesting)) en wordt voor deel ook genetisch bepaald. Denk hierbij aan HWSD (Hoofwall Separation Disease), een genetische afwijking die vooral bij Connamara’s voorkomt en waarbij de hoefwand los laat van de inwendige hoefcapsule. Een goede hoef heeft immers geen bescherming nodig wanneer andere factoren optimaal zijn. 

 

De waardering van www.hoofarmor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 78 reviews.
Wij gebruiken cookies op deze website, zodat we jouw en onze beleving van deze website kunnen optimaliseren. Als je door gaat op deze website, dan gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.