Hoe lang blijft Hoof Armor werkzaam?

Hoof Armor blijft circa zes weken werkzaam.

Dit kan langer zijn, wanneer het dier alleen op zachtere ondergrond beweegt, zoals zand. Het kan korter zijn wanneer je constant over gravel en andere zwaar schurende oppervlaktes beweegt met je dier.

Bij een endurancewedstrijd wordt vooraf de opgegeven route en ondergrond aangegeven. Mocht je twijfel hebben of een noodzaak ervaren voor een dubbele bescherming, dan kan je Hoof Armor twee maal aanbrengen met een tussenpoos van minimaal 24 uur. Zo kan de eerste dunne laag Hoof Armor voldoende uitharden. Het heeft geen enkele zin om een enkele dikke laag aan te brengen, integendeel, Hoof Armor zal dan loslaten omdat onvoldoende hechting is bereikt. Vergelijk dit met het schilderen van je voordeur; een dikke laag verf hecht onvoldoende en gaat eerder bladderen dan twee dunne lagen verf. Hoof Armor is vergelijkbaar met een krasvaste vernislaag.

Wanneer je deelneemt aan een meerdaagse lange trektocht: Ook dan kun je tussentijds een extra laag aanbrengen. Het aanbrengen van Hoof Armor onder vier hoeven neemt minder dan tien minuten in beslag.

De waardering van www.hoofarmor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 78 reviews.
Wij gebruiken cookies op deze website, zodat we jouw en onze beleving van deze website kunnen optimaliseren. Als je door gaat op deze website, dan gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.