Ingrid & Dex & Hoof Armor: Een goed team!

Dinsdag (juni 2021) heeft mijn paard Dex Hoof Armor onder zijn net bekapte voetjes gekregen.

Dex woont op Paddock Paradise met een nogal harde ondergrond (veel fijn puin en erg grof schurend zand). Hij loopt daar niet heel top op. 

Ik heb hem na het aanbrengen van Hoof Armor op de track terug gezet en laten wennen aan het gevoel. Ik ben de volgende dag gaan rijden en ik kan niet anders zeggen WAUW wat een topspulletje!!! Op de track beweegt hij zeker minder gevoelig. En met rijden kent hij de gemene stukken heel goed. Ik stuurde hem hier overheen en ik zag en voelde hem denken, ohhhh dat wordt au…… en die ‘au’ kwam dus niet! Ik voelde zijn verwarring en na een paar meter ontspande hij zichtbaar en voelbaar! Heel blij mee, en dat al na de eerste keer aanbrengen.

Marjanka, ik ben blij dat je bij mij geweest bent en alle hoeven helemaal onderzocht en in balans gebracht hebt! Ik heb heel veel van je geleerd tijdens deze warme en gezellige middag. Je neemt alle tijd en legt alles zo goed uit!!

Dank dank dank – dankjewel!

Ingrid Dijkers & Dex 

(foto tijdens de Eper Paarden4daagse)

VERVOLG: 
Medio september 2021 heb ik met Dex de Paarden4daagse-Zorgvlied (P4D) in Drenthe gereden. Dex woont inmiddels zo’n acht maanden op de Paddock Paradise met de super goed gedraineerde en droge tracks. De track is echter wel wat hard met klein puin, en daar moeten zijn hoeven echt wel aan wennen. Hij was hiervoor gewend om de nachten op stal door te brengen met een zacht strobed. Het was dan ook een uitdaging om hem te begeleiden met als doel een P4D van 100 km over vier dagen met wisselend terrein te kunnen volbrengen – het liefst zonder hoefschoenen.

…..EN DAT IS GELUKT…..!!!

Ik bekap Dex zelf en een maand voor vertrek heb ik hem wat langer in de hoefwand gehouden; alleen netjes rond gevijld en de steunsels goed kort gehouden. Elke drie weken een laagje Hoof Armor erop; vier dagen voor vertrek een laagje; de avond voor de start en tot slot de volgende ochtend een laatste laag.

Wat heeft hij het goed gedaan!

De laatste dag was best veel grind en steenslag op de route, maar hij ging goed! Ik merkte wel dat hij voorzichtig liep en echt voelde waar hij zijn hoeven neerzette, maar geen overgevoelig gekrabbel!
Blij met Hoof Armor!!

Zonder Hoof Armor hadden we echt met hoefschoenen moeten lopen en dat is toch minder fijn. We gaan nog een poosje door, kijken of we langzaam de hoeven kunnen begeleiden tot echte grindvreters!

De foto’s van P4D Zorgvlied 2021:

 

De waardering van www.hoofarmor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 78 reviews.
Wij gebruiken cookies op deze website, zodat we jouw en onze beleving van deze website kunnen optimaliseren. Als je door gaat op deze website, dan gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.