Jessy van Doorn: Bewegen is herstellen

Hoefbevangen hoefschoenen HoofArmor hoefspecialist

Mijn Shetlandpony raakte hoefbevangen en kon zonder bescherming amper lopen. Te gevoelig. Supersneu. Dus hoefschoenen aan en met specialisten aan de slag om hem er weer bovenop te krijgen. Dat was soms even zoeken. De schoenen moesten bovendien zo lang aan dat er door wrijving wondjes ontstonden op de hoefballen. We hebben hem toen tijdelijk plakschoenen aangemeten. Daarna (we zijn vier lange maanden verder) wilden we graag zonder proberen, maar de ondergrond is hier ruig (veel stenen) en na maanden bescherming is zo’n hoef niet bepaald knoerthard. Daar kwam HoofArmor uitermate goed van pas.
 
De eerste paar keer heb ik mijn hoefverzorgers gevraagd het aan te brengen. Ik zag er wat tegenop om het zelf aan te brengen maar dat viel mee. Als je je goed voorbereidt (droog en schoon), is het eigenlijk zó gepiept. En je kunt de volgende dag al een tweede laag aanbrengen (als dat nodig is). Inmiddels loopt ‘ie op alle ondergronden goed met drie laagjes. Terwijl ‘ie nog herstellende is. De schoenen zijn uit en de hoeven kunnen weer ademen. Ik breng het meteen na de volgende bekapping weer aan. Bewegen is herstellen tenslotte.

Hartelijke groet,
Jessy van Doorn
(NL)
De waardering van www.hoofarmor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 78 reviews.
Wij gebruiken cookies op deze website, zodat we jouw en onze beleving van deze website kunnen optimaliseren. Als je door gaat op deze website, dan gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.