Hoe breng ik Hoof Armor goed aan?

Hoe meer ervaring je krijgt in het aanbrengen van Hoof Armor, hoe sneller het gaat. Het kost je circa 10 tot 15 minuten.

In het Nederlands vindt je hieronder het stappenplan om Hoof Armor aan te brengen. De flyer met instructies en nog een aantal tips, in het Engels en door Hoof Armor USA samengesteld, vindt je hieronder. Dit zijn PDF-bestanden, voorzien van hoe-doe-ik-dat foto’s. Binnenkort wordt deze flyer vertaald naar het Nederlands.

 

Flyers: 

HoofArmor-Instructions (Engels)

HoofArmor-Brochure (Engels)

 

Op de website van de fabrikant vindt je diverse video’s over hoe Hoof Armor aan te brengen. Klik hier voor de directe link.

Korte vertaling in het Nederlands:

 1. Hoof Armor blijft tot circa zes weken effectief, afhankelijk van de ondergrond en hoeveel kilometers je maakt (de producent geeft aan tot circa 160 kilometer endurance op harde ondergrond). Breng het daarom aan na het bekappen van de hoef of klauw. Endurance-ruiters brengen vaak de avond voor de wedstrijd nog een extra laag aan. Er moet minimaal 24 uur zitten tussen twee lagen; twee dunne lagen is effectief; een enkele dikke laag is zinloos en zal niet hechten.

 2. De hoef of klauw dient droog te zijn, niet vochtig, en ook geen vochtige hoef of klauw die met een handdoek droog gemaakt is; echt droog dus, anders hecht het niet. 

 3. Borstel de hoef of klauw goed schoon met een droge borstel.

 4. Draag handschoenen die tegen vocht bestand zijn en tegen een stootje kunnen, zoals de wat dikkere operatiehandschoenen.
 5. Bevestig de cartridge met Hoof Armor in de dispenser en plaats het mengtuitje. Dit is een bajonetsluiting; een kwartslag draaien.

 6. Til de hoef op en druk de dispenser rustig in. Je ziet dat de twee componenten samenkomen in het mengtuitje. Druk de dispenser niet te hard in, dan vloeit het te snel en je hebt echt heel weinig nodig!!

 7. Verspreidt Hoof Armor over de hoef met enkele grote druppels en smeer het uit met je hand. Je merkt dat het warm gaat aanvoelen aan je hand; dat is wanneer de twee ingrediënten gemixed zijn en gaan hechten aan de hoef. Binnen enkele tellen koelt dit af en het is niet overdadig heet. Hoof Armor kan daarna even wat kleverig voelen; wat kleverig aanvoelt, is de hoeveelheid die zich nog niet heeft weten te hechten aan de hoef. 

 8. Je kan en mag ook de zijdelingse straalgroeven, straal en hielballen insmeren. Zorg dat je ook circa 1,5 tot 2 c cm van de buitenste wand meeneemt. 

 9. Wacht enkele tellen en dek af met een overdadige dosis talkpoeder, of zet de hoef direct neer op een ondergrond met zeer fijn zand of zaagsel bijvoorbeeld. De talkpoeder voorkomt afdrukken van Hoof Armor op de grond, bijvoorbeeld op de rubber matten op de wasplaats. Wanneer je talkpoeder aanbrengt en je hebt het gevoel dat je kleverige substantie verder zit uit te smeren, dan heb je Hoof Armor te dik aangebracht op die delen. De volgende keer dus nog iets zuiniger in gebruik zijn. 

 10. Laat het mengtuitje op de cartridge zitten. Omdat Hoof Armor snel droogt, sluit dit ook direct af. Voor een volgende hoef gebruik je een nieuw mengtuitje.

 11. Het duurt tot 8 uur voordat Hoof Armor volledig is uitgehard en je het dier belast kan laten bewegen over ruwe of harde ondergrond. Na deze 8 uur voelt zelfs de toplaag niet meer kleverig aan en is het ook voldoende in de hoef gedrongen. Overigens zonder de bloedbaan te bereiken of anderzins; de ingrediënten zijn zelfs door de FDA (Voedsel- en Waren Autoriteit van de USA) goed gekeurd.

 

 

De waardering van www.hoofarmor.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 78 reviews.
Wij gebruiken cookies op deze website, zodat we jouw en onze beleving van deze website kunnen optimaliseren. Als je door gaat op deze website, dan gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.